Z-AVLODI VA MOLIYA: YOSHLAR ORASIDA MOLIYAVIY MADANIYATNING SHAKLLANISHI BARQARORLIK GAROVIDIR. - Shukurov Shoxruzbek Shahobiddin o’g’li, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  zamonaviy  iqtisodiyotning  drayveriga aylanayotgan  Z-avlodi  vakillarining  moliyaviy  xulq-atvori  va  ularning  shaxsiy barqarorligini  ta’minlashda  moliyaviy  savodxonlikning  roli  tadqiq  etiladi. Tadqiqot davomida  yoshlarning  naqd  pulsiz  ("cashless")  hayot  tarziga  moslashuvi,  ijtimoiy tarmoqlarning  iste’mol  qarorlariga  ta’siri  hamda  "FOMO"  effekti  kabi  psixologik to‘siqlar  tahlil  qilingan.  Maqolada  moliyaviy  bilimning  amaliy  ko‘nikmalar (budjetlashtirish va investitsiya) bilan bog‘liqligi, shuningdek, raqamli firibgarlik va asossiz  qarzlarga  qarshi  "moliyaviy  immunitet"  hosil  qilish  yo‘llari  yoritilgan. Yakunda  ta’lim  tizimi  va  oilaviy  muhitda  moliyaviy  madaniyatni  shakllantirish bo‘yicha innovatsion yechimlar taklif etilgan.