MAXSUS POYABZAL MATERIALLARIGA QO'YILADIGAN TALABLARNI ANIQLASH. - Musoyev S.S,; Eshqobilov M.J, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  maxsus  poyabzallar  (himoya  poyabzallari) ishlab  chiqarishda  qo‘llaniladigan  materiallarga  qo‘yiladigan  asosiy  texnik  va gigiyenik talablar tahlil qilinadi. Turli mehnat sharoitlarida ishchilarning xavfsizligini ta’minlashda  materiallarning  roli,  ularning  mexanik  mustahkamligi,  kimyoviy chidamliligi  va  qulaylik  ko‘rsatkichlari  o‘rganilgan.  Maqola  sohadagi  standartlarni takomillashtirish bo‘yicha ilmiy xulosalarni o‘z ichiga oladi.