KIBERXAVFSIZLIKNI OLDINI OLISHGA QARATILGAN HUQUQIY MEZONLAR - I.A. Ismoilov,; Abduxalilova Nasibaxon Farhod qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  kiberxavfsizlikni  ta'minlash  va kiberjinoyatlarning oldini olishga qaratilgan huquqiy mezonlar tahlil qilinadi. Axborot-kommunikatsiya  texnologiyalarining  jadal  rivojlanishi  natijasida  yuzaga kelayotgan kiberxavflar — shaxsiy ma'lumotlarning noqonuniy tarqalishi, elektron firibgarlik va axborot  tizimlariga  ruxsatsiz  kirish  kabi  tahdidlarning  huquqiy  jihatlari  o'rganiladi. O'zbekiston  Respublikasining  kiberxavfsizlik  sohasidagi  qonunchiligi  va  xalqaro tajriba taqqoslab tahlil qilinadi.