JAMIYATNI RIVOJLANTIRISH MUAMMOLARI VA ULARNING DASTURIY YECHIMLARI - I.A. Ismailov; Abduxalilova Nasibaxon Farhod qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada zamonaviy jamiyat rivojlanishida uchrayotgan asosiy  muammolar  —  raqamli  tengsizlik,  kiberxavfsizlik,  texnologik  qaramlik, ishsizlik va ekologik xatarlar — tahlil qilinadi. Shu bilan birga, ushbu muammolarni bartaraf etishda dasturiy texnologiyalar, sun'iy intellekt, blokcheyn, bulutli hisoblash va avtomatlashtirilgan tizimlarning amaliy roli yoritiladi. Maqola raqamli jamiyatni barqaror rivojlantirishning kompleks modelini taklif etadi.