RAQAMLI TEXNOLOGIYALAR ASOSIDA CHET TILLARI TA’LIMINI MODERNIZATSIYA QILISH: PEDAGOGIK YONDASHUVLAR VA O‘QITUVCHILAR KOMPETENSIYASI. - Mamatmusayev Nosir (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  ta’lim  jarayonida  raqamli  texnologiyalardan foydalanishning  nazariy  va  amaliy  jihatlari  yoritilib,  chet  tillarini  o‘qitishda talabalarning  raqamli  kompetentsiyasini  rivojlantirishga  qaratilgan  pedagogik yondashuvlar  tahlil  qilinadi.  Raqamli  innovatsiyalar,  ilmiy  tadqiqotlar  va  amaliy tajribalar  asosida  talabalarning  raqamli  muhitda  samarali  faoliyat  yurita  olishini ta’minlaydigan metodik strategiyalar ishlab chiqishning ahamiyati ko‘rsatib beriladi. Shuningdek,  chet  tilini  o‘rganish  jarayonida  raqamli  kompetentsiyani shakllantirishning samarali usullari qiyosiy o‘rganilib, ularning ta’lim sifatiga ta’siri ilmiy asosda baholanadi.