INTEGRATIV METODLAR VOSITASIDA BOSHLANG‘ICH TA’LIMDA LEKSIK KOMPETENSIYANI RIVOJLANTIRISH - Zokirova Sohiba Muxtoraliyevna; Maxmudova Nazokat Qodirali qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA. Mazkur maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilarining leksik kompetensiyasini  rivojlantirishda  integrativ  metodlarning  o‘rni  va  ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, ona tili darslarini boshqa fanlar bilan integratsiyalash orqali o‘quvchilarning  so‘z  boyligini  oshirish,  nutq  madaniyatini  shakllantirish  hamda mustaqil  fikrlash  ko‘nikmalarini  rivojlantirish  masalalari  tahlil  qilingan.  Integrativ yondashuv asosida qo‘llaniladigan samarali metod va usullar haqida fikr yuritilgan.