BOSHLANG’ICH TA’LIMDA KOMPETENSIYAVIY YONDASHUVNING MAZMUNI VA AHAMIYATI - Zokirova Sohiba Muxtoraliyevna,; Maxmudova Nazokat Qodirali qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA.  Mazkur  maqolada  boshlang‘ich  ta’lim  jarayonida kompetensiyaviy  yondashuvning  mazmuni,  mohiyati  va  ahamiyati  yoritilgan. Shuningdek, kompetensiyaviy yondashuv asosida o‘quvchilarning mustaqil fikrlashi, kommunikativ kompetensiyasi, ijodiy tafakkuri va amaliy ko‘nikmalarini rivojlantirish masalalari  tahlil  qilingan.  Maqolada zamonaviy  pedagogik texnologiyalar, interfaol metodlar hamda fanlararo integratsiyaning boshlang‘ich ta’limdagi o‘rni haqida fikr yuritilgan.  Kompetensiyaviy  yondashuvning  o‘quvchilar  bilimini  hayot  bilan bog‘lashdagi ahamiyati ochib berilgan.