BOSHLANG‘ICH SINF MATEMATIKA DARSLARIDA KOMPYUTER TEXNOLOGIYALARIDAN FOYDALANISHNING DOLZARBLIGI VA SAMARADORLIK MEZONLARI - Mardanov Eshim Muratovich; Xushvaqtov Ali Ashurovich; G‘iyosova Shahlo Sharofiddin qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada O‘zbekiston ta’lim tizimi sharoitida boshlang‘ich sinf matematika darslarida kompyuter texnologiyalaridan foydalanishning dolzarbligi hamda uni samarali joriy etish uchun zarur mezonlar yoritiladi. Mamlakatda raqamlashtirish yo‘nalishidagi davlat siyosati, maktab ta’limidagi yagona raqamli platformalar: elektron kundalik va jurnal, boshqaruv tizimlari, masofaviy ta’lim resurslari  hamda internet infratuzilmasini yaxshilash bo‘yicha belgilangan vazifalar boshlang‘ich bosqichda raqamli didaktik yechimlarga ehtiyojni kuchaytirayotgani asoslanadi. Shuningdek, texnologiya ta’lim natijasini avtomatik oshirmasligi, u faqat maqsadga yo‘naltirilgan metodika, o‘qituvchi kompetensiyasi, sifatli kontent, adolatli kirish va xavfsiz raqamli muhit bilan uyg‘unlashgandagina samaradorlik berishi ta’kidlanadi. Maqolada darsni loyihalash, baholash, monitoring, infratuzilma va boshqaruv kesimida amaliy mezonlar tizimi taklif etiladi.