NEMIS MAQOLLARIDA MILLIY MENTALITETNING LINGVOKULTUROLOGIK IFODASI - Toirova Dilshoda; Abduqodirov Maqsud; Kurbanova Mahbuba; Obloberdiyeva Zinora; Eshonqulov O.S (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Mazkur  maqolada  nemis  xalq  maqollarida  milliy  mentalitetning lingvokulturologik ifodalanish xususiyatlari tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida nemis paremiologik fondida mehnatsevarlik, tartib-intizom, mas’uliyat, vaqtni qadrlash va ratsional fikrlash kabi konseptlarning aks etishi o‘rganildi. Shuningdek, maqollarning milliy  qadriyatlarni  shakllantirish  va  avloddan-avlodga  yetkazishdagi  ahamiyati yoritildi. Tahlil natijasida nemis maqollari xalqning tarixiy tajribasi va ijtimoiy ongini aks ettiruvchi muhim lingvokulturologik birlik ekanligi aniqlandi.