EKVIVALENTLIK TAMOYILLARI ASOSIDA DINIY MATNLAR TARJIMASINI TADQIQ ETISH MASALALARI - Eshonbuvayeva Mubina; G‘. X. Raximov (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Diniy matnlar mazmun jihatdan boshqa turdagi matnlardan tubdan farq qiladi. Bunday  matnlar  o’zlari  bilan  nafaqat  ma’lumot,  balki  e’tiqod,  umid,  ishonch  kabi muqaddas  tuyg’ularni  olib  yuruvchi  lug’aviy,  axloqiy  va  tasavvufiy  ma’nolar yig’indisidir. Shunday ekan bunday matnlarni tarjima qilish va ularda to‘g‘ri tarjima strategiyalaridan  foydalanish  tarjimon  va  tarjima  sifati  uchun  birdek  ahamiyatli hisoblanadi. Ushbu maqola No‘mon Alixonning “Qalbingni uyg‘ot’ asarida keltirilgan tarjima amaliyotidan olingan misollar yordamida diniy matnlar tarjimasida dinamik ekvivalentlik qo‘llanishining ma’lum shartlari haqida ma’lumot beradi.