BARQAROR RIVOJLANISHDA YASHIL KIMYO VA EKOLOGIK TA’LIMNING AHAMIYATI - Gulchehra Qambarova (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  Green  Chemistry  ning  nazariy  asoslari, ekologik  ahamiyati  hamda  zamonaviy  ta’lim  tizimidagi  o‘rni  tahlil  qilinadi. Tadqiqotda chiqindilarni kamaytirish va qayta ishlash texnologiyalari, bioyoqilg‘i va yashil texnologiyalarning ekologik xavfsizlikni ta’minlashdagi ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, ekologik ta’limni kimyo faniga integratsiya qilish, interaktiv metodlar, STEAM  yondashuvi  va  raqamli  texnologiyalardan  foydalanishning  metodik imkoniyatlari  ko‘rib  chiqilgan.  Maqolada  ekologik  madaniyatni  shakllantirish  va barqaror rivojlanishni ta’minlashning ilmiy-amaliy jihatlari asoslab berilgan.