MAKTAB PSIXOLOGINING OILA VA MAKTAB HAMKORLIGIDAGI O‘RNI - Baxtiyorov Axror Baxtiyorovich, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  maktab  psixologining  oila  va  maktab hamkorligini  yo‘lga  qo‘yishdagi  o‘rni,  uning  o‘quvchilar  shaxsini  har  tomonlama rivojlantirishdagi  ahamiyati  hamda  psixologik-pedagogik  faoliyatining  asosiy yo‘nalishlari yoritilgan. Oila va maktabning o‘zaro hamkorligi bolaning ruhiy, axloqiy va  ijtimoiy  kamolotida  muhim  omil  ekani  ilmiy  jihatdan  asoslangan.  Shuningdek, maqolada maktab psixologining ota-onalar bilan ishlash, o‘quvchilarning psixologik muammolarini aniqlash, profilaktik va korreksion ishlarni tashkil etishdagi vazifalari tahlil  qilingan.  Oila  va  ta’lim  muassasasi  o‘rtasidagi  samarali  hamkorlikni mustahkamlash  orqali  o‘quvchilarning  ta’limga  bo‘lgan  motivatsiyasi,  ijtimoiy moslashuvi hamda sog‘lom psixologik muhitni shakllantirish imkoniyatlari haqida fikr yuritilgan.