KASB-HUNARGA YO‘NALTIRISHDA O‘QUVCHILARNING SHAXSIY QOBILYATLARINI ANIQLASH VA RIVOJLANTIRISHNING PSIXOLOGIK ASOSLARI - Mamanazarova Manzuraxon Abdualiyevna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  kasb-hunarga  yo‘naltirish  jarayonida o‘quvchilarning  shaxsiy  qobilyatlarini  aniqlash  va  rivojlantirishning  psixologik asoslari yoritilgan. O‘quvchilarning individual xususiyatlari, qiziqishlari, moyilliklari hamda kasbiy layoqatlarini aniqlashda psixodiagnostik metodlarning ahamiyati ilmiy jihatdan tahlil qilingan. Shuningdek, kasb tanlash jarayoniga ta’sir etuvchi ichki va tashqi  omillar,  o‘quvchilarda  kasbiy  motivatsiyani  shakllantirish  yo‘llari  hamda pedagogik-psixologik  yondashuvlarning  samaradorligi  ko‘rib  chiqilgan.  Maqolada o‘quvchilarning  qobilyatlarini  rivojlantirish  orqali  ularni  ongli  kasb  tanlashga yo‘naltirishning muhim jihatlari asoslab berilgan.