KASB TANLASHDA QIZIQISH VA QOBILIYATNING AHAMIYATI - Eshchanova Feruza Kenjayevna; Jumaniyozova Zumrad Shavkatovna (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Аnnotаtsiyа:Mazkur  maqolada  kasb  tanlash  jarayonida  qiziqish  va qobiliyatning tutgan o‘rni, yoshlarning individual psixologik xususiyatlarini aniqlash hamda  ularni  to‘g‘ri  kasbga  yo‘naltirishning  ahamiyati  yoritilgan.  Shuningdek, o‘quvchilarning  kasbiy  qiziqishlarini  shakllantirish,  qobiliyatlarini  rivojlantirish  va ongli  ravishda  kasb  tanlashiga  ta’sir  etuvchi  psixologik-pedagogik  omillar  tahlil qilingan. Maqolada kasb tanlashda oila, maktab va psixolog hamkorligining muhim jihatlari ham ochib berilgan. Yoshlarni o‘z imkoniyatlari va qiziqishlariga mos kasb tanlashga yo‘naltirish ularning kelajakdagi muvaffaqiyati hamda jamiyatda munosib o‘rin egallashida muhim omil ekanligi asoslab berilgan.