INKLYUZIV TA’LIM JARAYONIDA ALOHIDA EHTIYOJLI BOLALARNI IJTIMOIYLASHTIRISHNING PSIXOLOGIK MEZONLARI - Abdimalikova Noila To‘laboy qizi,; Abdurasulova Mahfuza Kuzimurot qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya.  Ushbu  maqolada  inklyuziv  ta’lim  tizimida  alohida  ehtiyojli  va imkoniyati cheklangan maktabgacha yoshdagi bolalarni ijtimoiy-psixologik jihatdan adaptatsiya  qilish  hamda  sog‘lom  tengdoshlari  muhitiga  samarali  integratsiyalash mezonlari o‘rganilgan. Bolalarning moslashuv jarayonidagi affektiv, kognitiv va xulq-atvor  darajasidagi  qiyinchiliklari,  shuningdek,  pedagoglar  va  guruhdoshlarning tolerantlik  darajasini  oshirish  mexanizmlari  ilmiy  jihatdan  asoslab  berilgan. Maktabgacha ta’lim tashkilotlarida inklyuziv psixologik iqlimni loyihalash bo‘yicha tizimli tavsiyalar ishlab chiqilgan.