PSIXOLOGIYADA EKSPERIMENT NATIJALARINING TAHLILI VA ULARNING ILMIY TALQINI - Abdullayeva Hilola Turgunbayevna (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu  maqolada  psixologik  eksperiment  natijalarini  tahlil  qilish  jarayoni, ularning  ilmiy  talqini  va  xulosalar  chiqarish  usullari  yoritilgan.  Psixologik tadqiqotlarda  eksperiment  metodining  o‘rni,  uning  ishonchliligi  hamda  natijalarni statistik va sifat jihatdan tahlil qilish tamoyillari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, olingan ma’lumotlarni  ilmiy  asosda  izohlash  va  psixologik  qonuniyatlarni  aniqlashning ahamiyati tahlil etiladi. Eksperiment natijalarini noto‘g‘ri talqin qilishning oldini olish yo‘llari ham muhokama qilinadi.