BOLALAR PSIXOLOGIYASI VA BOLALIK DAVRI MOBAYNIDA PSIXOLOGIK TA’SIRLARNING O‘RNI - Jiyranova Etibor Alijanovna (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada bolalar psixologiyasi va bolalik davri mobaynida psixologik ta’sirlarning  o‘rni,  ahamiyati  va  shakllanish  jarayoni  tahlil  qilinadi.  Bolalik  inson shaxsining asosiy poydevori shakllanadigan eng muhim davr hisoblanib, bu bosqichda oilaviy muhit, tarbiya usullari, ijtimoiy munosabatlar va ta’lim jarayoni bolaning psixik rivojlanishiga  bevosita  ta’sir  ko‘rsatadi.  Shuningdek,  ijobiy  va  salbiy  psixologik ta’sirlarning bola xulq-atvori, emotsional holati hamda shaxs sifatida shakllanishiga qanday ta’sir qilishi yoritiladi. Tadqiqot natijalari bolalarga sog‘lom psixologik muhit yaratish zarurligini ko‘rsatadi.