INDIVIDUAL TA’LIM STRATEGIYALARINING YOSHLAR LIDERLIK SALOHIYATINI RIVOJLANTIRISHDAGI AHAMIYATI - Risvayeva Charos Zaydilla qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  individual  ta’lim  strategiyalarining  yoshlar liderlik salohiyatini rivojlantirishdagi o‘rni va ahamiyati ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Zamonaviy  ta’lim  tizimida  shaxsga  yo‘naltirilgan  yondashuv,  differensial  ta’lim, mustaqil  fikrlash  va  kreativ  kompetensiyalarni  shakllantirish  yoshlarning  liderlik qobiliyatlarini rivojlantirishda muhim omil hisoblanadi. Tadqiqot davomida individual ta’lim  strategiyalarining  motivatsiya,  kommunikativ  kompetensiya,  mas’uliyat  hissi hamda jamoa bilan ishlash ko‘nikmalariga ta’siri yoritilgan. Shuningdek, yoshlarning ijtimoiy faolligini oshirish va ularni zamonaviy jamiyat talablariga mos lider sifatida shakllantirishda innovatsion pedagogik texnologiyalarning ahamiyati ochib berilgan.