JAMIYAT VA IJTIMOIY MAS’ULIYAT - Umirzoqova Dilnoza,,; Ismoilova Dilorom, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqola  jamiyat  va  shaxsiy  mas’uliyat  mavzusini  keng qamrovda  yoritadi.  Unda  har  bir  insonning  o‘z  harakati,  qarori  va  hissasi  jamiyat hayotiga qanday ta’sir qilishi tushuntiriladi. Maqola o‘quvchiga faollik, tashabbus va o‘zini rivojlantirish yo‘llarini ochib beradi, ijtimoiy mas’uliyatning shaxs va jamiyat rivojidagi  muhimligini  namoyon  qiladi.  Prezidentimiz  so‘zlari,  amaliy  misollar  va tadqiqot natijalari bilan boyitilgan mazmun o‘quvchini o‘zini anglashga, jamiyat bilan uyg‘un yashashga undaydi.