BOLALARDA EMOTSIONAL INTELLEKTNI RIVOJLANTIRISHDA MAKTAB PSIXOLOGINING VAZIFALARI - Umarova Nazokat Anvarjonovna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu  maqolada  bolalarda  emotsional  intellektni  rivojlantirishda  maktab psixologining o‘rni va vazifalari, emotsional intellektning bola shaxsi rivojlanishidagi ahamiyati hamda psixologik yondashuvlarning samaradorligi yoritilgan. Shuningdek, maktab  psixologining  diagnostik,  profilaktik,  korreksion  va  maslahat  berish faoliyatlari orqali bolalarning hissiy rivojlanishini qo‘llab-quvvatlash masalalari tahlil qilingan.