OʻQUVCHILARDAGI EMOTSIONAL INTELLEKT VA AKADEMIK MUVAFFAQIYAT O‘RTASIDAGI BOG‘LIQLIK - Kamoldinov Islomjon Kamoldinovich,; Saydaliyeva Mashrabxon Muxtorovna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu  maqolada  emotsional  intellektning  mohiyati,  uning  o‘quvchilarning akademik  muvaffaqiyatiga  ta’siri  hamda  ta’lim  jarayonidagi  ahamiyati  yoritilgan. Shuningdek,  emotsional  intellektning  o‘quvchilarning  motivatsiyasi,  muloqot madaniyati, stressga chidamliligi va bilimlarni samarali o‘zlashtirish jarayoniga ta’siri psixologik jihatdan tahlil qilingan.