TA’LIM TIZIMIDA RIVOJLANTIRUVCHI O‘QITISH METODLARI VA UNING PSIXOLOGIK MUHIM VAZIFALARI - Yuldasheva Nigara Kurbanbayevna,; Xudayarova Nasiba Yerinbetovna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu  maqolada  ta’lim  tizimida  rivojlantiruvchi  o‘qitish  metodlarining mohiyati,  ularning  psixologik  asoslari  hamda  o‘quvchi  shaxsini  shakllantirishdagi ahamiyati  yoritilgan.  Shuningdek,  tafakkur,  xotira,  diqqat  va  ijodiy  qobiliyatlarni rivojlantirishga  qaratilgan  pedagogik  yondashuvlarning  psixologik  jihatlari  tahlil qilingan.