PSIXOLOGIYADA OLIMLARNING YOSHLARNI KASBGA YOʻNALTIRISH HAQIDAGI QARASHLARI - Ko'bayeva Fazilat Yaxyayevna,; Isoqulova Charos Shokirboyevna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada psixologiya fanida olimlarning yoshlarni kasbga yo‘naltirish haqidagi ilmiy qarashlari, kasb tanlash jarayonining psixologik asoslari hamda shaxs qobiliyat va qiziqishlarining kasbiy rivojlanishdagi o‘rni yoritilgan. Shuningdek, turli psixologik nazariyalar asosida kasb tanlashning bosqichlari tahlil qilingan.