SEMIOTIC ANALYSIS OF SYMBOLS IN MODERN LITERARY TEXTS - RAZZAQOVA MADINAXON IQBOLJON QIZI, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada zamonaviy badiiy matnlardagi ramzlarning semiotik tahlili o‘rganiladi.  Ramzlarning  badiiy  matndagi  estetik  va  semantik  vazifalari,  qahramon ruhiyati  hamda  muallif  g‘oyasini  ifodalashdagi  o‘rni  tahlil  qilinadi.  Shuningdek, zamonaviy  adabiyotda  qo‘llaniladigan  tabiat,  rang,  buyum  va  makon  ramzlarining ma’no qatlamlari yoritilgan.