ТУМАННИНГ ҚИШЛОҚ ХЎЖАЛИГИ САЛОҲИЯТИ, ҚИШЛОҚ ХЎЖАЛИГИНИНГ ТАРМОҚ ВА ҲУДУДИЙ ХУСУСИЯТЛАРИ - Эркинова Мафтуна Луқмон қизи (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Аннотация:  Қишлоқ  хўжалиги  экинларини  жойлаштириш  –  бу  муайян экин турларини далалар контурлари ва қишлоқ хўжалиги ишлаб чиқарувчилари кесимида жойлаштириш ҳамда уларни етиштиришни самарали ташкил этишга қаратилган тадбирлар йиғиндисидир. Ушбу жараён анъанавий алмашлаб экиш тизимининг замонавий талқини бўлиб, унда экинларни оптимал жойлаштириш учун тизимли ва комплекс ёндашув амалга оширилади. Бунда илмий асосланган алмашлаб экишга риоя қилиш муҳим аҳамият касб этади.