O‘ZBEKISTONDA KIBERJINOYATLARNING JINOYAT-HUQUQIY TAVSIFI - Abbosov Shaxboz Ziyodbek o’g’li, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Mazkur  maqolada  O‘zbekiston  Respublikasida  kiberjinoyatlarning  jinoyat-huquqiy tavsifi ilmiy-nazariy va amaliy jihatdan tahlil qilingan. Tadqiqot davomida kiberjinoyat  tushunchasi,  uning  asosiy  xususiyatlari,  tarkibiy  elementlari  (obyekt, obyektiv  tomon,  subyekt  va  subyektiv  tomon)  kompleks  ravishda  o‘rganildi. Shuningdek,  amaldagi  jinoyat  qonunchiligi  hamda  axborot  xavfsizligi  sohasidagi normativ-huquqiy  hujjatlar  tahlil  qilinib,  mavjud  muammolar  va  ularni  hal  etish yo‘llari  yoritildi.  Tadqiqot  natijalari  kiberjinoyatlarning  zamonaviy  jamiyat  uchun jiddiy  tahdid  ekanligini  ko‘rsatadi  hamda  ularni  oldini  olish  va  ularga  qarshi kurashishning kompleks mexanizmlarini takomillashtirish zarurligini asoslaydi.