FARG‘ONA VODIYSI LANDSHAFTLARI VA ULARNI TADQIQ ETISHNING NAZARIY ASOSLARI (BUVAYDA TUMANI MISOLIDA) - Abdujalilova Sh.B,; Mo’minov D.G’, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA:  Ushbu  maqolada  “inson-tabiat”  o‘rtasida  munosabatlar natijasida  vujudga  kelayotgan  tabiiy  va  antropogen  jarayonlar  hamda  ular  ta’sirida yuzaga  kelgan  noqulay  shart-sharoitlarni  bartaraf  etish  muammolari  o’rganiladi. Bunday  muammolarga  sug‘oriladigan  yerlarning  texnogen  buzilishini,  cho‘llar maydonini  o‘zgarishini,  tuproq  degradatsiyasini,  yerlarning  meliorativ  holatini yomonlashishini,  erozion  jarayonlarni  kuchayishini,  tuproq  va  o‘simlik degradatsiyasini, deflyatsiya kabi salbiy tabiiy geografik jarayonlarni kiritish mumkin.