SHAHARLARDA UCHRAYDIGAN IJTIMOIY VA IQTISODIY MUAMMOLARNI KELIB CHIQISH SABABLARI. - D.G’.Mo’minov,; Mamasiddiqova M. K, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya.  Mazkur  maqolada  shaharlarda  uchraydigan  ijtimoiy  va  iqtisodiy muammolarning  ekologik  jihatlari  ilmiy  asosda  tahlil  qilingan.  Tadqiqot  davomida urbanizatsiya,  aholi  sonining  ortishi,  transport  va  sanoat  faoliyatining  kengayishi natijasida  yuzaga  kelayotgan  ekologik  muammolar  hamda  ularning  aholi  turmush darajasiga ta’siri o‘rganildi. Shuningdek, atmosfera havosining ifloslanishi, maishiy chiqindilar  hajmining  ortishi  va  yashil  hududlar  qisqarishining  ijtimoiy-iqtisodiy jarayonlar  bilan  bog‘liqligi  baholandi.  Tadqiqot  natijasida  shaharlarda  ekologik muammolarni kamaytirish va barqaror rivojlanishni ta’minlash bo‘yicha ilmiy-amaliy tavsiyalar ishlab chiqildi.