QO'QON SHAHRI HUDUDIDAGI EKOLOGIK VAZIYAT: HOLATI, MUAMMOLARI VA YECHIM YO'LLARI - D.G‘.Mo‘minov,,; F.R.Anvarbekov, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada O'zbekiston Farg'ona viloyatining sanoat markazi bo'lmish Qo'qon shahri hududidagi ekologik vaziyat ilmiy-analitik nuqtayi nazardan tahlil  qilingan.  Atmosfera  havosining  ifloslanishi,  suv  resurslarining  holati,  tuproq degradatsiyasi va chiqindilar boshqaruvi masalalari statistik ma'lumotlar asosida ko'rib chiqilgan. Olingan natijalar ekologik muammolarning kelib chiqish sabablari, ularning atrof-muhit  va  aholi  salomatligiga  ta'siri  hamda  hal  etish  yo'llari  bo'yicha  ilmiy tavsiyalarni o'z ichiga oladi.