DIASTEMANI KOMPOZIT MATERIALLAR BILAN YOPISH USULLARI - Baxodirova Robiyaxon Lutfullo qizi,; Yunusova Munira Dilmuratovna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada oldingi tishlar orasida uchraydigan diastemani kompozit  materiallar  yordamida  yopishning  klinik,  estetik  va  funksional  jihatlari yoritiladi.  Diastema  bemorning  tabassum  estetikasi,  nutq  aniqligi  va  psixologik holatiga  ta’sir  ko‘rsatishi  mumkin.  Zamonaviy  estetik  stomatologiyada  diastemani yopishning  ortodontik,  ortopedik  va  terapevtik  usullari  mavjud  bo‘lib,  kompozit restavratsiya eng kam invaziv, nisbatan tez bajariladigan va iqtisodiy jihatdan qulay usullardan biri hisoblanadi. Maqolada to‘g‘ridan-to‘g‘ri kompozit qo‘yish, silikon kalit asosida modellashtirish, Mylar matritsa yordamida shakllantirish, qatlamlab tiklash va polishing bosqichlari tahlil qilinadi.