Z.M. BOBURNING “BOBURNOMA” ASARI - Turdiyeva Shohida,; Jaloliddinova Muattar,; Hoshimjonova Nozima, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Boburnoma asarining yaratilish tarixi, mazmun-mohiyati  hamda  tarixiy-adabiy  ahamiyati  yoritilgan.  Asarda  muallifning  hayoti, siyosiy  faoliyati,  Movarounnahr,  Afg‘oniston  va  Hindiston  hududlaridagi  voqealar batafsil  bayon  etilganligi  tahlil  qilinadi.  Shuningdek,  “Boburnoma”ning  o‘zbek mumtoz adabiyoti, tarixshunoslik va geografiya ilmi rivojiga qo‘shgan hissasi ochib beriladi.  Maqolada  asarning  badiiy  xususiyatlari,  til  boyligi  hamda  undagi  tarixiy shaxslar va voqealarning haqqoniy tasviri ilmiy asosda ko‘rib chiqiladi.