JAMIYAT VA TABIAT OʻRTASIDAGI OʻZARO MUNOSABATLAR - Jaloliddinova Muattar,; Xoshimjonova Nozima, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  jamiyat  va  tabiat  o‘rtasidagi  o‘zaro munosabatlarning mazmun-mohiyati, inson faoliyatining tabiiy muhitga ta’siri hamda ekologik  muammolarning  kelib  chiqish  sabablari  yoritilgan.  Shuningdek,  tabiat resurslaridan  oqilona  foydalanish,  ekologik  muvozanatni  saqlash  va  barqaror rivojlanishni  ta’minlash  masalalari  tahlil  qilingan.  Maqolada  inson  va  tabiat uyg‘unligini mustahkamlash, ekologik madaniyatni shakllantirish hamda atrof-muhitni muhofaza qilishning dolzarb jihatlari ilmiy-nazariy asosda bayon etilgan.