QO‘QON GURUH TUMANLARI HUDUDINING GEOEKOLOGIK HOLATINI BAHOLASH. - D.Gʻ.Moʻminov,,; T.Gʻ.Abdusattorova., (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Mazkur tadqiqot ishida ijtimoiy yo‘naltirilgan bozor munosabatlari sharoitida qishloq xo’jaligi hududlarida geoekologik holatni takomillashtirishni tadqiq etishning nazariy-uslubiy  asoslari  tadqiq  etilgan.  Qishloq  tumanlari  hududida  geoekologik-xo‘jalik muvozanatning makon va zamonda o‘zgarishi, uning tabiiy, iqtisodiy-ijtimoiy jihatlari tahlil qilingan.