KONSEPT VA NOVERBAL TAFAKKURNING KOGNITIV-LINGVISTIK TAHLILI - Nazarova Nargiz Mardonovna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Mazkur  maqolada  konsept  va  noverbal  fikrlashning  innovatsion  faoliyatni rivojlantirishdagi  o‘rni  ilmiy-nazariy  jihatdan  tahlil  qilinadi.  Tafakkur  jarayonlarini o‘rgangan  xorijiy  va  mahalliy  olimlarning  qarashlari  asosida  til  hamda  tafakkur o‘rtasidagi  bog‘liqlik  yoritiladi.  Shuningdek,  noverbal  fikrlashning  inson  faoliyati, muloqot  va  muammolarni  hal  qilishdagi  ahamiyati  hamda  ushbu  jarayonda uchraydigan  muammolar  tahlil  etiladi.  Maqolada  noverbal  tafakkur  bilan  bog‘liq tushunmovchiliklarni bartaraf etish yo‘llari va innovatsion fikrlashni shakllantirishdagi ahamiyati haqida ham fikr yuritiladi.