SUNʼIY INTELLEKT VA KELAJAK KASBLARI - Salimova Aziza; Ibragimova Qunduz (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  sun’iy  intellekt  (SI)  texnologiyalarining  jadal rivojlanishi  va ularning  global  hamda  O‘zbekiston  mehnat bozoriga ko‘rsatayotgan ta’siri  tadqiq  etiladi.  Tadqiqot  davomida  qaysi  kasblar  yo‘qolib  ketish  xavfi  ostida ekanligi, qaysi sohalarda SIdan yordamchi vosita sifatida foydalanilishi va kelajakda qanday yangi kasbiy yo‘nalishlar paydo bo‘lishi tahlil qilingan. Shuningdek, maqolada yangi  davr  mehnat  bozoriga  moslashish  uchun  ta’lim  tizimini  isloh  qilish  va mutaxassislarning  malakasini  oshirish  (upskilling)  bo‘yicha  strategik  takliflar  ilgari surilgan.