TADBIRKORLIK MADANIYATI: ZAMONAVIY IQTISODIY TARAQQIYOTNING MUHIM OMILI - Kimsanova Dilnoza Raxmonjonovna (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Mazkur ilmiy maqolada tadbirkorlik madaniyatining mohiyati, uning iqtisodiy taraqqiyotdagi  o‘rni  hamda  zamonaviy  biznes  muhitidagi  ahamiyati  tahlil  qilinadi. Shuningdek, tadbirkorlik madaniyatining asosiy tarkibiy qismlari, uni shakllantirish omillari va O‘zbekiston sharoitidagi rivojlanish istiqbollari ilmiy jihatdan yoritiladi. Tadqiqot  davomida  iqtisodiy  va  ijtimoiy  omillarning  tadbirkorlik  faoliyatiga  ta’siri o‘rganilib, xulosa va takliflar ishlab chiqilgan.