MAKTABGACHA TA’LIM MUASSASALARIDA EFL DARSLARIDA KINESTETIK O‘QUVCHILAR DIQQATINI RIVOJLANTIRISH VA BOSHQARISH - Boltaboyeva Dilfuza Bozorboy qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:Ushbu  maqolada  maktabgacha  ta’lim  muassasalarida  ingliz  tili (EFL) darslarida kinestetik o‘quvchilarning diqqatini boshqarish usullari tahlil qilinadi. Kinestetik o‘quvchilar asosan harakat orqali yaxshiroq o‘rganadigan bolalar bo‘lib, ularning  e’tiborini  ushlab  turish  o‘qituvchilar  uchun  muhim  vazifalardan biridir.Maqolada  kinestetik  o‘quvchilar  uchun  samarali  o‘qitish  strategiyalari, jumladan, jismoniy faollikni talab qiladigan o‘yinlar, interaktiv mashg‘ulotlar, vizual va sensor vositalardan foydalanish muhimligi yoritib beriladi. Shuningdek, ularning diqqatini  boshqarishning  psixologik  va  pedagogik  jihatlari  ham  ko‘rib  chiqiladi. Tadqiqot natijalari EFL darslarini yanada samarali tashkil etishda amaliy ahamiyatga ega bo‘lishi mumkin.