ABU RAYHON BERUNIYNING TA’LIM-TARBIYA JARAYONINI RIVOJLANTIRISHGA OID TA’LIMOTLARI - Malohatoy Karimova Mo’minjonovna; Abdullayeva Ruhshona Abdumannob qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA  Mazkur maqolada buyuk alloma Abu Rayhon Beruniyning ta’lim-tarbiya, ilm-fan, axloqiy kamolot hamda yosh avlodni tarbiyalashga oid qarashlari tahlil qilinadi. Beruniyning  ilm  olishda  kuzatish,  tajriba  va  mantiqiy  tafakkurga  asoslangan yondashuvlari yoritilib, uning pedagogik merosi bugungi ta’lim tizimi uchun naqadar muhim  ekanligi  ochib  beriladi.  Shuningdek,  maqolada  alloma  haqida  mashhur mutafakkirlarning  fikrlari,  Beruniyning  ilmiy  asarlari  va  pedagogik  qarashlarining ahamiyati ilmiy manbalar asosida keng tahlil etiladi.