O‘SMIRLARGA INTERNET VA IJTIMOIY TARMOQLARNING PSIXOLOGIK TA’SIRI - Yoʼldosheva Nasiba Muxtorovna (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  o‘smirlar  hayotida  internet  va  ijtimoiy tarmoqlarning  psixologik  ta’siri,  ularning  ijobiy  va  salbiy  jihatlari  hamda  shaxs rivojlanishidagi o‘rni yoritilgan. Shuningdek, internetdan haddan tashqari foydalanish natijasida yuzaga kelishi mumkin bo‘lgan stress, xavotir, diqqatning pasayishi, ijtimoiy moslashuvdagi qiyinchiliklar va qaramlik holatlari tahlil qilingan. Maqolada ijtimoiy tarmoqlarning  o‘smirlar  dunyoqarashi,  o‘ziga  baho  berishi  va  emotsional  holatiga ta’siri  ham  ko‘rib  chiqilgan.  Bundan  tashqari,  ota-onalar  va  maktab  psixologining o‘smirlarni  internetdan  to‘g‘ri  foydalanishga  yo‘naltirishdagi  roli  hamda  sog‘lom raqamli madaniyatni shakllantirish bo‘yicha amaliy tavsiyalar berilgan.