SUN’IY INTELLEKT TEXNOLOGIYALARINING O‘QUVCHILAR TAFAKKURIGA TA’SIRI - Kenjayeva Nargiza Urinbayevna (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada sun’iy intellekt texnologiyalarining o‘quvchilar tafakkuri,  bilim  olish  jarayoni  va  psixologik  rivojlanishiga  ko‘rsatadigan  ta’siri yoritilgan.  Shuningdek,  sun’iy  intellekt  asosidagi  dastur  va  platformalarning  ta’lim jarayonidagi  o‘rni,  o‘quvchilarning  mustaqil  fikrlashi,  ijodkorligi  hamda  axborotni tahlil qilish  qobiliyatini  rivojlantirishdagi ahamiyati  tahlil  qilingan.  Sun’iy  intellekt texnologiyalarining  ijobiy  jihatlari  bilan  bir  qatorda,  o‘quvchilarning  tafakkur faoliyatiga  salbiy  ta’sir  ko‘rsatishi  mumkin  bo‘lgan  omillar  ham  ko‘rib  chiqilgan. Shuningdek, zamonaviy texnologiyalardan oqilona foydalanish orqali o‘quvchilarning intellektual salohiyatini rivojlantirish bo‘yicha tavsiyalar berilgan.