MAKTAB MUHITIDA AGRESSIV XULQ-ATVORNING PSIXOLOGIK SABABLARI VA UNING OLDINI OLISH USULLARI - Haydarova Muhabbat G’afforovna; Yo’ldashev Baxtiyor Beshimovich (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  maktab  muhitida  o‘quvchilar  o‘rtasida uchraydigan  agressiv  xulq-atvorning  psixologik  sabablari,  uning  yuzaga  kelishiga ta’sir  etuvchi  ijtimoiy  va  shaxsiy  omillar  hamda  agressivlikni  oldini  olish  usullari yoritilgan. Shuningdek, oilaviy muhit, tengdoshlar ta’siri, maktabdagi munosabatlar va individual  psixologik  xususiyatlarning  agressiv  xulq  shakllanishidagi  o‘rni  tahlil qilingan. Maqolada psixologik profilaktika, korreksion ishlar, trening mashg‘ulotlari va  individual  yondashuv  orqali  agressiv  xulq-atvorni  kamaytirish  yo‘llari  ko‘rib chiqilgan.  Bundan  tashqari,  o‘quvchilarda  ijobiy  xulq-atvorni  shakllantirish  va sog‘lom psixologik muhit yaratish bo‘yicha amaliy tavsiyalar berilgan.