OʻQUVCHILARDA DEVIANT XULQ-ATVORNI ANIQLASH HAMDA BARTARAF ETISH CHORALARI - Jumaeva Gulnora Tolibjonovna (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:Mazkur maqolada o‘quvchilar orasida uchraydigan deviant xulq-atvorning  psixologik  va  pedagogik  jihatlari  tahlil  qilingan.  Deviant  xulqning  kelib chiqish sabablari, uning o‘quvchi shaxsiga va jamiyatga ta’siri yoritilgan. Shuningdek, bunday salbiy holatlarni erta aniqlash, profilaktika qilish hamda ularni bartaraf etishda o‘qituvchi,  psixolog  va  ota-onaning  hamkorligi  muhim  omil  ekanligi  haqida  fikr yuritilgan.