MAKTABDA IQTIDORLI O‘QUVCHILARNI ANIQLASH VA ULARNI ZAMONAVIY ILM-FAN TARAQQIYOTIGA TAYYORLASHNING PSIXOLOGIK XUSUSIYATLARI - Bobonazarova Ra'no Shomirzayevna (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada maktablarda iqtidorli o‘quvchilarni aniqlashning psixologik asoslari  hamda  ularni  zamonaviy  ilm-fan  taraqqiyotiga  tayyorlash  masalalari yoritilgan.  Iqtidorli  bolalarning  psixologik  xususiyatlari,  qobiliyat  va  iste’dodlarini rivojlantirish  usullari  tahlil  qilingan.  Shuningdek,  o‘qituvchi,  psixolog  va  ota-onalarning  hamkorligi  asosida  iqtidorli  o‘quvchilarni  qo‘llab-quvvatlashning ahamiyati haqida fikr yuritilgan.