RAQAMLI TEXNOLOGIYALAR DAVRIDA O‘SMIRLAR PSIXOLOGIYASIDAGI O‘ZGARISHLAR VA INTERNET QARAMLIGINING PSIXOLOGIK-PEDAGOGIK MUAMMOLARI - Boymurodova Shahlo Anvarovna (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur  maqolada  raqamli  texnologiyalar  rivojlanishi  sharoitida  o‘smirlar psixologiyasida kuzatilayotgan o‘zgarishlar hamda internet qaramligining psixologik-pedagogik muammolari ilmiy jihatdan tahlil qilingan. Shuningdek, internet va ijtimoiy tarmoqlarning  o‘quvchilar  emotsional  holati,  kommunikativ  kompetensiyasi, motivatsiyasi  hamda  ijtimoiy  moslashuviga  ta’siri  yoritilgan.  Tadqiqot  davomida internet qaramligining kelib chiqish omillari, uning ruhiy salomatlikka salbiy ta’siri hamda profilaktik-korreksion ishlarda maktab psixologi va pedagoglarning o‘rni keng tahlil etilgan. Maqolada zamonaviy psixologik yondashuvlar, pedagogik kuzatuvlar va amaliy  misollar  asosida  internetdan  oqilona  foydalanish  madaniyatini shakllantirishning samarali mexanizmlari ishlab chiqilgan.