INVESTITSION ARBITRAJDA UCHINCHI SHAXSLAR TOMONIDAN MOLIYALASHTIRISHNI TARTIBGA SOLISHDAGI PROTSESSUAL VA AMALIY MUAMMOLAR - O‘roqov Zafar Zoxid o‘g‘li (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada xalqaro investitsion arbitrajda uchinchi shaxslar tomonidan  moliyalashtirishning  protsessual  va  amaliy  muammolari  tahlil  qilinadi. Tadqiqot moliyalashtiruvchilarning arbitrlar xolisligiga ta’siri, axborotni oshkor qilish va  xarajatlarni  taqsimlash  masalalariga  qaratilgan.  Qiyosiy  tahlil  asosida  ICSID (2022),  UNCITRAL  va  IBA  (2024)  hujjatlari  o‘rganilib,  mazkur  munosabatlarni tartibga solish bo‘yicha takliflar ishlab chiqilgan.