RANGLAR YORDAMIDA OʻQUVCHILARNING RUHIY HOLATLARINI BAHOLASH - Sharipova Elmira Shokirovna (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur  maqolada  ranglar  psixologiyasi  asosida  o‘quvchilarning  ruhiy holatlarini baholash usullari yoritilgan. Ranglarning emotsional holatga ta’siri, ularni diagnostik  vosita  sifatida  qo‘llash  imkoniyatlari  hamda  ta’lim  jarayonida  rang testlaridan  foydalanishning  samaradorligi  tahlil  qilingan.  Shuningdek,  maktab psixologining ushbu metodni qo‘llashdagi o‘rni haqida fikr yuritilgan.