KASBGA YO‘NALTIRISH JARAYONIDA O‘QUVCHI VA O‘QITUVCHI O‘RTASIDAGI BIR-BIRINI TUSHUNISH ASOSLARI - Narziyeva Durdona Sheramonovna (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur  maqolada  kasbga  yo‘naltirish  jarayonida  o‘quvchi  va  o‘qituvchi o‘rtasidagi o‘zaro tushunishning psixologik asoslari yoritilgan. O‘quvchining qiziqishi, qobiliyati va individual xususiyatlarini aniqlashda o‘qituvchining roli tahlil qilingan. Shuningdek,  samarali  muloqot,  ishonch  va  hamkorlik  kasb  tanlash  jarayonining muvaffaqiyatiga ta’siri haqida fikr yuritilgan.