MAKTAB O‘QUVCHILARIDA KASBGA NISBATAN QIZIQISHLARINI ANIQLASH,IJOBIY MUNOSABATLARINI SHAKLLANTIRISHNING PSIXOLOGIK MASALALARI - Odiljonova Sadoqat Abdulloyevna (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada maktab o‘quvchilarida kasbga nisbatan qiziqishlarni aniqlash va  ularda  ijobiy  munosabatlarni  shakllantirishning  psixologik  jihatlari  yoritilgan. O‘quvchilarning  qobiliyati,  qiziqishi  va  individual  xususiyatlarini  o‘rganishning ahamiyati  tahlil  qilinib,  kasbga  yo‘naltirish  jarayonida  psixolog,  o‘qituvchi  va  ota-onalarning hamkorligi haqida fikr yuritilgan.