OʻQUVCHILARDA ADDIKTIV XULQ-ATVORGA QARSHI IRODAVIY BARQARORLIKNI SHAKLLANTIRISH - Eshxujayeva Obida Orif qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur  maqolada  o‘quvchilarda  addiktiv  xulq-atvorga  qarshi  irodaviy barqarorlikni shakllantirishning psixologik masalalari yoritilgan. Addiktiv xulqning kelib  chiqish  sabablari,  uning  shaxs  rivojlanishiga  ta’siri  hamda  irodaviy  sifatlarni rivojlantirish orqali uning oldini olish yo‘llari tahlil qilingan. Shuningdek, oila, maktab va psixologik xizmat hamkorligining ahamiyati haqida fikr yuritilgan.