XURSHID DAVRON IJODIDA DAVR, SHAXS VA QAHRAMON TALQINI - Berdiyorova Nilufar Sherali qizi; Quljanova To’lg’anoy (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada o‘zbek adabiyotining yirik namoyondalaridan biri Xurshid Davron ijodida tarixiy shaxslarning badiiy talqini, yozuvchining tarixiy haqiqat va badiiy to‘qima uyg‘unligini yaratish mahorati, tarixiy shaxslarning ruhiy olami hamda davr muhitini yoritishdagi o‘ziga xos uslubi tahlil etiladi. Shuningdek, yosh avlodni tarixiy obrazlar orqali vatanparvarlik ruhida tarbiyalash g‘oyasi ochib beriladi.